Workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen" in Koningsbosch

Animal Spirit Workshop hondentaal begrijpen en toepassen2 april + 4 juni + 19 november De workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen" is interessant voor iedereen die samen met honden leeft en werkt, hoe lang je ook al honden in je leven hebt.

Wil je ook op een begrijpelijke manier met uw hond communiceren qua lichaamstaal? Wil je respect en vertrouwen van uw hond winnen en met je gevoel leren werken in plaats van overheersing en controle? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Honden geven via lichaamstaal aan dat ze het liefst alle confrontatie mijden. Confrontaties die mensen wel snel geneigd zijn aan te gaan.

Cursusinhoud

Je leert hoe de kalmerende signalen van honden er uit zien en hoe je ze zelf kunt toepassen om met je hond te communiceren. Je leert hoe je een hond het beste kunt benaderen en betasten en wat een hond van fysieke aanraking vindt. Je leert stress te herkennen, te vermijden en reduceren.

Verder leer je wat herhaaldelijke, langdurige stress kan veroorzaken in een lichaam.  Honden zijn zeer conflictvermijdend in hun relatie met andere honden en ook mensen en daar kunnen we veel van leren. Deze oersignalen zijn de basis van de overleving van de hond. Kennis van de kalmerende oersignalen geeft de hondenbezitter een extra dimensie bij het interpreteren van het gedrag van zijn hond en kan de basis vormen voor een stressvrije omgang tussen mens en dier.
Respect en vertrouwen staat geheel aan de basis van een relatie tussen mens en hond. Dan is er geen plaats voor angst en agressie!

Andere data worden in overleg gekozen. De workshop kan ook op aanvraag bij een club of vereniging plaatsvinden. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Dus mail ons jouw voorkeur voor datum en locatie!

Locatie en kosten

Locatie : Koningsbosch. De workshop  duurt van 10:00 tot 17:00 en kost 150 euro inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee, fruit, fruitsap, water en versnaperingen.
Er is geen restitutie mogelijk.

Bij interesse kun je je aanmelden via 

Tot slot nog een interessant filmpje van Turid Rugaas over kalmerende signalen bij honden. Wie weet tot gauw bij de workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen"

https://www.youtube.com/watch?v=Lj7BWxC6iVs

De door Animal Spirit/Marjolein van Vlodrop gebruikte technieken zijn ontwikkeld om het zelfhelende vermogen te verbeteren en vervangen niet de traditionele behandeling door een dierenarts, huisarts of andere traditionele arts, een medische diagnose of medicatie. Raadpleeg uw dierenarts of huisarts voor een medische behandeling.

Aanmelden Nieuwsbrief

Animal Spirit Betaalmethodes

© 2018 Animal Spirit. Alle rechten voorbehouden.