webshop features

De winkelwagen is leeg

Workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen" in Koningsbosch of Maarssen

29 april 2018

De workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen" is interessant voor iedereen die samen met honden leeft en werkt, hoe lang je ook al honden in je leven hebt.

Wil je ook op een begrijpelijke manier met uw hond communiceren qua lichaamstaal? Wil je respect en vertrouwen van uw hond winnen en met je gevoel leren werken in plaats van overheersing en controle? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Honden geven via lichaamstaal aan dat ze het liefst alle confrontatie mijden. Confrontaties die mensen wel snel geneigd zijn aan te gaan.

Cursusinhoud

Je leert hoe de kalmerende signalen van honden er uit zien en hoe je ze zelf kunt toepassen om met je hond te communiceren. Je leert hoe je een hond het beste kunt benaderen en betasten en wat een hond van fysieke aanraking vindt. Je leert stress te herkennen, te vermijden en reduceren.

Verder leer je wat herhaaldelijke, langdurige stress kan veroorzaken in een lichaam.  Honden zijn zeer conflictvermijdend in hun relatie met andere honden en ook mensen en daar kunnen we veel van leren. Deze oersignalen zijn de basis van de overleving van de hond. Kennis van de kalmerende oersignalen geeft de hondenbezitter een extra dimensie bij het interpreteren van het gedrag van zijn hond en kan de basis vormen voor een stressvrije omgang tussen mens en dier.
Respect en vertrouwen staat geheel aan de basis van een relatie tussen mens en hond. Dan is er geen plaats voor angst en agressie!

Data

AANMELDEN WORKSHOP 29 april 2018

Andere data worden in overleg gekozen. De workshop kan ook op aanvraag bij een club of vereniging plaatsvinden. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Dus mail ons jouw voorkeur voor datum en locatie (Maarssen of Koningsbosch)!

Locatie en kosten

De workshop wordt zowel in Maarssen gegeven als bij mij thuis in Koningsbosch. De workshop in Maarssen duurt van 10:00 tot 17:00 en kost 99,50 euro inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee, fruit, fruitsap, water en versnaperingen.
De workshop bij mij thuis duurt van 12:30 tot circa 18:00 en kost 75 euro inclusief koffie, thee, fruit, fruitsap, water en versnaperingen. Er is voor beide cursussen geen restitutie mogelijk.

Locatie 1 : thuis Kerkstraat 104 of in Calma, Kerkstraat 108 te Koningsbosch
Locatie 2: Spiritueel centrum Energierijker in Maarssen 
Dr. Plesmanlaan 446
 te 3601 DN  Maarssen

Bij interesse kun je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot nog een interessant filmpje van Turid Rugaas over kalmerende signalen bij honden. Wie weet tot gauw bij de workshop "Hondentaal begrijpen en toepassen"